Värme

Värmepumpar, bergvärme, luftvärmepump m.m.

Nyheter


Ökat intresse för värmepumpar
12 mars 2010
Taggar: Värmepumpar, bergvärme, luft/vattenvärmepumpar, luftvärmepumpar

Den kalla vintern har gjort att intresset för värmepumpar ökat ordentligt. Att man även kan nyttja ROT-avdraget i samband med en installationen av sin värmepump bidrar också till det ökade intresset.

Bergvärmepumpar är det som har ökat mest i intresse sig för men även luft-vattenvärmepumpen har fått en rejäl skjuts uppåt. Luftvärmepumpar är fortfarande populära och är en betydligt billigare investering men har en lägre energivinst.

Källa: SVT.se
Läs artikeln här
Se inslaget på SVT Play här

Vill du också sänka dina värmekostnader?
Gör en kostnadsfri förfrågan här!

Stockholms stad har byggt e-tjänst för bergvärmeansökan
10 februari 2010
Taggar: bergvärme, installera bergvärme, bergvärme ansökan

Den 1 februari så öppnade Stockholms Stad en ny e-tjänst för bergvärmeansökningar. Via hemsidan så kan man få information om bergvärme och du kan dessutom direkt via sidan skicka in en ansökan om tillstånd för att borra efter bergvärme.

Tjänsten har även en smart kartfunktion som gör att du kan se var på din tomt du kan placera ut ditt borrhål samt var dina grannar har sina borrhål. Du kan där vinkla och bestämma djupet på ditt borrhål. Kommer du för nära din grannes borrhål så varnar tjänsten dig.

I din ansökan så ska du ange vilken installatör och borrare du tänker anlita. Installatörer av bergvärme hittar du smidigt här på ProffsOfferter. Se även till att tidigt diskutera med dina grannar då de grannar som har sin fastighetsgräns närmare än 20 meter från ditt borrhål kommer att kontaktas av Miljöförvaltningen när din ansökan kommit in.

Klicka här för att komma till Stockholms stads tjänst

Källa: www.moderaterna.net

Vill du också installera bergvärme?
Hitta din bergvärmeinstallatör här!

Allt fler väljer pellets
27 januari 2010
Taggar: ProffsOfferter, värmepumpar, pellets

Allt fler intresserar sig för pellets trots att priset på pellets för en privatperson har gått upp med 25% under de senaste fyra åren. Att priset på el och olja gått upp kraftigt samt spås att fortsätta gå upp är självklart en av anledningarna till att fler börjar se över sina värmesystem för bostaden.

Källa: SVT Västerbottensnytt och Pelletsindustrins Riksförbund

Är du också intresserad av att skaffa pelletspanna?
Gör en kostnadsfri förfrågan här!

Bergvärme och jordvärme ökar köpintresse för småhus
13 januari 2010
Taggar: ProffsOfferter, värmepumpar, bergvärme, jordvärme

I mitten av december så kom ett pressmeddelande från Mäklarsamfundet där man kunde läsa att bergvärme är det uppvärmingsalternativ som påverkade köpintresset för småhus mest.

96% av de tillfrågade (1700 fastighetsmäklare) bedömde att bergvärme var det alternativ som gav mest positiv effekt på köpintresset. På andra plats hittar vi jordvärme med 85%. Det som denna undersökning väldigt tydligt visar är att alternativ som oljeeldning (5%) och direkverkande el (4%) är uppvärmningsalternativ vi gärna väljer bort.

Du kan läsa hela pressmeddelandet här.

Vill du också göra en smart investering?
Klicka här och gör en kostnadsfri förfrågan och få kontakt med installatörer i din närhet!

Tusentals har redan tagit hjälp av ProffsOfferter.se
8 januari 2010
Taggar: ProffsOfferter, värmepumpar

ProffsOfferter.se lanserades i april 2009 och först ut var badrumsrenoveringar och i mitten av juli så öppnades sidan för värmepumpsinstallationer. Vi kan med glädje och stolthet berätta att vi redan nu hjälpt tusentals privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag att komma i kontakt med seriösa och professionella installatörer och hantverkare.

Via oss så kan du enkelt och kostnadsfritt få kontakt med ett flertal installatörer och hantverkare i din närhet. Gör en förfrågan här!